A lakásban tartott cicák legtöbbjét az elhízás veszélye fenyegeti. A mozgásszegény életmód miatt sok esetben nem tudja a táplálékot teljes mértékben hasznosítani az állat, így az zsír formájában lerakódik szervezetében.

A túlsúlyos testű cica és gazdája az évek során sok szövődményes megbetegedéssel kerülhetnek szembe. Ugyanúgy, mint az embereknél, a macskáknál is magas vérnyomást, szív- és érrendszeri megbetegedéseket, ízületi problémákat, cukorbetegséget, emésztőszervi rendellenességeket okozhat az elhízás. Ezeken túlmenően még rengeteg betegség kialakulásáért felelős a súlyfelesleg, melyeket közvetlen összefüggésbe nem hozhatunk az alap problémával, de mégis hozzájárulnak a kialakulásukhoz. Az elhízott állat idős korában, mikor a legtöbb betegség súlyosbodik, sajnos az orvosi kezelésekre sem úgy reagál, mint egy hasonló korú normál testalkatú cica. Néhány esetben ez az állatok elhullásához is vezethet.

Nemcsak a mozgáshiány okozhat elhízást a macskáknál. Az ivartalanított cicák hajlamosabbak plusz súly felhalmozására, de vannak olyan macskafajták is, melyek genetikailag hajlamosak a hízásra. Ilyen például a brit rövidszőrű, mely fajta nagyon szereti a hasát, viszont beéri igen kevés mozgással is.

A gazdik szeretetből is túletethetik állatukat, hiszen minden macskatartó tudja milyen nehéz ellenállni a tágra nyílt cicaszemeknek, melyek könyörögnek egy falatkáért.

A webáruházunkban forgalmazott Le Koccole Délice termékcsalád pontosan a túlsúly elkerülése érdekében került kifejlesztésre. A hízásra hajlamos állatokat ezzel a száraztáppal etetve, megelőzhetjük a bajt. A mozgásszegény életmódú állatok számára biztosítja a testsúlykontrollt. A kiváló minőségű alapanyagokból összeállított apró krokettekben többek között található tepertő, csirke és rizs, valamint borsó rost, mely segít eltávolítani a cicák gyomrában felgyülemlő szőrlabdákat.

A legkisebb kiszerelésben már 490 Ft-ért kapható zacskó, egy három kilós cica tartása esetén akár 10 napra elegendő táplálékot tartalmaz. A csökkentett zsírtartalommal készített eledel nem terheli meg a szervezetet, megóvja kisállatunkat az elhízástól. Fontos, hogy nem szabad naponta többször etetni az állatot, illetve ne hagyjuk a földön az ételt egész nap folyamatosan, hiszen így rászokik arra, hogy bármikor ehet, ezzel is növelve az elhízás kockázatát.

A nagyobb kiszerelésű csomag megvásárlásakor még kedvezőbb lesz a napi adag ára, hiszen a 12,5 kg-os táp az előbbi példánkban említett három kilós macska esetében több mint 310 alkalomra elegendő, így naponta kb. 35 Ft-ba kerül házi kedvencünk egészséges táplálása.

 

fatcat.jpg

http://www.zakshow.com/show/cat2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kinekugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr777562270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása