Van egy aprócska Japán sziget, ahol egy emberre hat macska jut. Aoshima Island, - más néven a Macskák szigete - lakosainak száma mindössze húsz fő, azonban 120 macskával osztják meg lakhelyüket. A cicákat még a 40-es években telepítették be a szigetre, mikor a helyi lakosok száma elérte a 900 főt. Az állatokat a halászatból élő emberek a mindenhol elszaporodott egerek befogására hozták házaikba. Sajnos az évek során az itt élő lakók elvándoroltak, a cicák azonban itt maradtak a kihalt utcákon.

 

A rengeteg elhagyott házat magukénak tudva kedvük szerint járkálnak utcáról-utcára.

 

A helyi lakosok nem örülnek a turisták látogatásának, hiszen így betekintést engednek idegenek számára a mindennapi életükbe, ezért az ide érkező látogatóknak tiszteletben kell ezt tartaniuk és megfelelő viselkedéssel, alázattal kell az idős lakók felé megnyilvánulniuk.

 

A cicákra nagyon sok turista kíváncsi, így az állatok élelem ellátása egyrészről azzal biztosított, hogy ők adnak néhány falatot az állatoknak.

 

Mivel a szigeten sem étterem, sem szálloda nincs, így minden turista a magával hozott ételt, italt tudja fogyasztani. A szemfüles látogatók már eleve macskaeledellel érkeznek, így megvédik az ebédjüket a számos cicaszájtól.

 

Ezen a „kolduláson” kívül a macskákat etetik az idősebb lakók is, valamint kifejezetten az ő élelmezésükre kijelölt hivatalos ápolónő, Atsuko Ogata ad naponta eleséget az állatoknak.

 

Továbbá a cicák könnyen feltalálják magukat ebben az ember által ritkán lakott környezetben, hiszen vadászó életmódjuknak megfelelően szereznek élelmet a tengerből illetve a röpködő madarakat is könnyű szerrel elkapják. Természetes ellenség hiányában pedig attól sem kell tartaniuk, hogy valaki esetleg rájuk támad.

 

A japán kormány tart a macska populáció elszaporodásától, ezért néhány egyed ivartalanítása már megtörtént, így próbálják szabályozni az újabb generációk születésének számát. Természetesen a meglévő egyedek egészségi állapotát is folyamatosan ellenőrzik, így biztonságosan tudnak együtt élni a szigeten emberek és cicák.

 

Ebben a videóban, - melyet egy, a szigeten járó turista készített – ti is megcsodálhatjátok az ott élő állatokat.

 

 

Cikk forrás: http://www.catster.com/

 

Kép forrása: www.qz.com

 

 

Címkék: cica macska barátságos macska Aoshima Island macskák szigete

A bejegyzés trackback címe:

https://kinekugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr277517754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása