Sziasztok!

Mindennap munkába menet és hazafele egy állatorvos rendelője mellet megyek el. Mindig rácsodálkozom, hogy milyen őrületes forgalmat bonyolít le. Ki van csukva, hogy ezek az állatok csupán a kötelező oltások miatt vannak ott. Az nyilvánvalóan nem okozna kisebb forgalmi dugót a rendelő környékén. Gondolom, most az állatorvosok virtuálisan kővel dobálnak, de ők is tudják, hogy nem kellene ennek így lennie. Saját tapasztalatból tudom.

A minap az állateledel boltunkba bejött egy fiatalember és tanácsot kért, hogy mivel etesse most elhozott kölyök boxer kutyáját. Első körben is gratuláltam neki, hogy így áll a kutyatartáshoz, mert annyi rossz példát láttam már, amit persze a kutya sínylett meg, hogy sajnos ma már a szemem sem rebben a "jó neki a maradék is"-típusú hozzáálláson.

Nagyon fontosnak tartom, hogy egy felelős állattartó legyen nyitott és merjen kérdezni és tanácsot kérni, mert a betegségeknek túlnyomó része a gyomorban dől el. Ha csak magadat nézed te is megpróbálsz egészségesen táplálkozni, vitaminokat viszel be a szervezetedbe, hogy még a nátha is elkerüljön. Hát a kutyáknál, macskáknál sincs ez másképp. Minél egészségesebben táplálod kölyök korától, annál kisebb az esély, hogy beteg legyen. Sokan nem tudják, de például a diszpláziás megbetegedés kialakulásának az esélye sokban függ a rossz táplálástól. Mit sokban? Leginkább a nem kielégítő tápanyag és vitamintartalmú silány táplálás okozza ezt a borzalmas betegséget.

Így hát szokásos módon körbe jártuk a témát, hogy mi jó a kutyusnak, mi kényelmes a gazdinak. Én boxerekkel élek együtt, így hát beszéltem neki arról, hogy én hogyan szoktam etetni, mozgatni, nevelni, szeretgetni őket.

Első kutyám nagyon betegen került hozzám, dokiról dokira jártunk, ilyen szuri, olyan szuri, szuper tápok és nemsokára meggyógyult. Lassan 9 éves lesz, és ez idő alatt csak jó tápokat kapott. Nem is jókat: csak a legjobbakat. Olyan jól néz ki, hogy 2 évet letagadhat a korából és a dokit csak a kötelező oltásokkor látogatjuk.

Nem győzőm eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a kutyák jó táplálása. Csodák nincsenek, a táp ára összefüggésben van a minőségével, hiszen azokat az anyagokat valóban bele kell rakni, hogy érjen is valamit a táp, ennek pedig költsége van. De sokkal fontosabb az ár/érték arány, mert igen sokszor a márkanevet, az imázsépítő marketingkampányt és egy sereg hasonló horribilis költséget fizetünk meg. Fogjátok hát meg a tápon található leírást és olvassátok végig figyelmesen. Érdemes összehasonlításokat végezni, mert igen nagy különbségek vannak táp és táp között.

Legközelebb innét folytatjuk!

Jó kutyázást!

KutyásGabi

Címkék: egészség boxer száraztáp egészséges táplálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinekugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr786297468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása