L-Karnitin - az izmok őrzője

 2015.02.19. 14:31

Mikor kutyusoddal elmész sétálni, mindig figyeled a mozgását, járását, lábait, testtartását. Ebből tudod leszűrni, hogyan érzi magát. Nagy boldogsággal tölt el mikor nézed, mekkorákat ugrik, szökell, örömködig a sétának. Ha esetleg még dolgoztatod is, akkor nagyon nagy energiát mozgatnak meg szervezetükben, amihez már más étrend kiegészítőkre is szükség van, ahhoz, hogy bírják is ezt a fajta mozgást. Gondolj csak bele, ha lemész a konditerembe te sem tudod végigcsinálni a feladatokat, ha csak salátákat eszel.
Így van ez a kutyák esetében is. Tudod, hogy kutyád kb.10-14 évet fog veled eltölteni, ebből az első 7-8 éve nagyon aktív mozgással telik. Az első évben ezért adod neki a fajtájának megfelelő puppy tápot, mert tudod, hogy sok fehérjére, vitaminokra és egyéb összetevőkre van szüksége, hogy kellően megerősödjenek a csontjai. A következő évben már a sok mozgáshoz igazítod a tápot, mert saját bőrödön tapasztaltad, ha sokat futsz és nem viszed be a szervezetedbe az ilyenkor fontos dolgokat, 2 napra is képes kiütni az izomláz, rosszabb esetekben izomfájdalom stb.. Hát náluk is így van ez!
Mi az a táplálék kiegészítő, ami segít ebben?
L-Karnitin.
Az L-Karnitin-nek nagyon sok jótékony hatása van. Energia szükséglet növelése, túlsúly csökkentése, szív hatékonyabb működése,de még mindig nem ez a lényeg!
Beletesznek annyit, amennyire egy „dolgozó” kutyának szüksége van? Vagy csak ráírták a zacskóra, hogy van benne, így már lehet vele vagánykodni! Ha nincs a tápban, vehetsz étrend kiegészítő tablettákat! De minek?
Kutatások meghatározzák, hogy mennyi a minimális és optimális mennyiség.
Ha legalább 3000 mg/kg van benne, az már a kutyánál:
- megkönnyíti a mozgását
- késlelteti az izmok öregedését
- nincs izomfájdalom
- kiegyensúlyozottá válik.

Miért jó, ha odafigyelsz erre?
Közepes testű terelő vagy juhászkutyák általában 7-8 évet élnek nagyon aktív mozgásban. Az antioxidáns vitaminok magas szintje ellensúlyozza a nagyon intenzív aktivitásból eredő sérülést, míg az L-Karnitin javítja az izmok oxigén felvételét/anyagcseréjét ez által a tejsav felhalmozódását késlelteti. Nincs izomláz! Ha én futnék/mozognék ennyit, nekem fontos lenne, hogy ne legyen izomlázam!!!!
Minőségien akarod táplálni kutyádat?
Most nézd meg, amivel most eteted, abban mennyi van!

http://www.webeledel.hu/kutyatap/properform-fajtaspecifikus-tapcsalad/gheda-proper-form-lupoid-adult-enduranceactive

Címkék: kutya táplálkozás egészség táplálékkiegészítő izmok anyagcsere izomláz izomfájdalom oxigénfelvétel egészséges táplálás L-Karnitin

A bejegyzés trackback címe:

https://kinekugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr227179891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása