Tudom minden gazdinak a saját cicája a legszebb, de a tenyésztők által kitenyésztett néhány macskafajta mindenkinek elnyeri tetszését. Némelyik hosszú szőrével, mások csodás kék szemükkel hódítják meg a macskatartók szívét.

 

Lássunk hát négy cicafajtát, amelyek külsejükkel nyerik meg a gazdikat.

 

  • Toyger - Egy igazán különleges cicafajta, melynek csíkozása egy tigrisre emlékeztet. A pöttyös Bengális cicák és a közönséges házi macskák keresztezésével létrejött új fajta igen ritka, így az ára is a csillagos égben keresendő, a neten böngészve 1600 fontos példányt is láttam, ami a mai árfolyamon közel 700.000 Ft-nak felel meg. A 80-as években kezdődött a tenyésztés, mellyel a mai napig is csak igen kevesen foglalkoznak, ezért akár több hónapig is várni kell egy új példány megvásárlására.

toyger.png

Forrás: http://www.kittenspictures.net/v/toyger-cats-pictures/Toyger+cat+with+green+eyes.PNG.html

 

  • Skót lógófülű macska - 1961-ben egy skót farmon született meg az első példány, melynek füle a fejéhez tapadt. Gazdája úgy döntött elkezdi tenyészteni. Rengeteg színvariációja ismert és elismert. Születésekor a kis állat fülei két hétig még ugyanúgy állnak mint bármely más cica fajtának, ezután kezdenek lekonyulni. Testalkata erős és zömök, szeme és bundája színe harmonizál.

 

skot.jpg

Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B3t_l%C3%B3g%C3%B3f%C3%BCl%C5%B1_macska#/media/File:Scottish_fold.jpg

 

  • Török angóra - Az első hosszú szőrű macska fajta volt, mely Európába került. Származási helye Törökország, először sokan kezdték el tartani őket, népszerűek voltak, azonban a még hosszabb szőrű perzsa macskák elterjedése után csökkent az érdeklődés irántuk. A 60-as években kezdődött el tenyésztésük az USÁ-ban, ekkor kezdett ismét a figyelem középpontjába kerülni a fajta. Karcsú, nyúlánk testéhez meglepően apró fej párosul, melyben a mandulavágású zöld, vagy kék szemek csodásan érvényesülnek.

torok3.jpg

Forrás: http://www.britannica.com/EBchecked/topic/610016/Turkish-Angora-cat/images-videos/9245/turkish-angora-cat

 

  • Bombay - Az eddig bemutatott fajták általában világos, vagy fehér színűek voltak. Ez az állat azonban teljesen fekete, semmi színeltérés nem található a bundáján, csodálatos sárga szemei világítanak csak a sötétben. Akárcsak a Dzsungel Könyvében Bagira, ugyanolyan ez a gyönyörű cica is, egy mini párduchoz hasonló. Mozgása is hasonló a párducéhoz, izmos, közepesen hosszú testalkatú. Igen ritka, nehezen beszerezhető.

bombay4.jpg

Forrás: http://www.thecatsbreeds.net/bombay-cat/

 

 

xxxxx

Címkék: cica macska macskafajta Toyger Skót lógófülű macska Török angóra Bombay macska

A bejegyzés trackback címe:

https://kinekugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr627497886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása