Nagy öröm egy kiscica érkezése a családba. Mindenki simogatni, szeretgetni akarja az új jövevényt, hiszen ártatlan pofikáját látva nem tudunk ellenállni neki. Az állat befogadásával az egész életére szóló felelősséget vállalunk érte, így mindig a legjobbat kell, hogy nyújtsuk számára, hiszen mi vagyunk neki a világ és a család egyaránt.

Felelős állattartóként gondoskodnunk kell számára a megfelelő ellátásról, úgy az étkezés, az alvás, mint az egész napos elfoglaltság terén.

A kiscicák hihetetlen nagy mozgásigényét és kíváncsiságát nehéz kielégíteni, de néhány ötletes játék beszerzésével vagy elkészítésével a nélkülünk eltöltött időt is ki tudják tölteni. Célszerű az első időszakban keveset egyedül hagyni a lakásban. Biztosítsuk számára, hogy saját játéka legyen, ne kelljen azon más cicával osztoznia.

A játékok beszerzésénél, elkészítésénél vegyük figyelembe, hogy azt az állat a szájába fogja venni, így apró méretű tárgyakat ne használjunk fel a játék elkészítéséhez, valamint a fonálszerű anyagok alkalmazása is okozhat problémát, ha azt a cica lenyeli. Ez súlyos bélelzáródást eredményezhet. A hegyes végű, éles eszközök is lehetnek a baj forrásai, úgyhogy a műanyag, fa játékok vásárlásánál erre is figyelnünk kell.

Élvezetes játék lehet egy cipős doboz is, melybe helyezzünk néhány műanyag kupakot, majd zárjuk jól le a doboz tetejét. A zörgő, zajos dobozka lökdösése nagy örömmel fogja eltölteni cicánkat. Arra figyeljünk, hogy éjszakára rakjuk biztos helyre, ahol a macska nem érheti el, mert ha mégis megszerzi, aznap éjjel mi sem fogunk aludni.

Sok kiscica élvezi, ha gazdija eldobja a játékot, majd azt ő visszahozhatja. A ping-pong labda igazán megfelelő erre a célra, hiszen össze-vissza pattog, kárt nem tesz a bútorokban és hamar felkelti az állat érdeklődését.

A legnépszerűbb játékok közé sorolhatjuk a bot végére kötött pompom-ot, melynek húzogatása a macska orra előtt előhozza vadászó ösztöneit, emiatt nem fog tudni ellenállni a játéknak és azonnal utána veti magát.

Miután jól kifárasztottuk a kis macskát, természetesen nagyon meg fog éhezni. Éhsége csillapítására ajánljuk, kifejezetten az ugra-bugráló cicák számára kifejlesztett Well Cat Kitten termékünket.

Az eledel összetevőit úgy válogatták ki a gyártó cég szakemberei, hogy a finom falatok támogassák a kiscica egészséges és erőteljes növekedését. Az idegrendszer folyamatos fejlődését a magas Omega-3 bevitellel érhetjük el, melyet a Well Cat Kitten eledelhez hozzáadott hínár biztosít. Mivel a felhasznált összetevők (hal, rizs, csirkehús, ásványi anyagok, stb.) könnyen felszívódnak, így nem terhelik meg a cica szervezetét, segítik az egész napos játékban, nem nehezítik el a mozgását.

 

fb8c803521a152b91a2ffd9eee0bc57e.png

forrás: https://pixabay.com/hu/macska-kis-macska-macskaszem-96877/

Címkék: játék viselkedés cica macska kifáraszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kinekugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr467579116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása